dilluns, 23 de juliol del 2012

La pilota ja roda

Primer desplaçament de la Penya Immortal per seguir a l'equip en aquesta pretemporada. Un grapat d'immortals, entre els que hi vam anar expressament des de Girona i els que ja eren allà passant el dia amb la família, vam donar suport a l'equip al Municipal de l'Escala.
El resultat, 0-10, podria indicar que va ser un intranscendent partit de costellada, però lluny d'això va ser un matx que ens va deixar alguns detalls interessants. Durant tota la primera part els rivals van mantenir la intensitat tot i la diferència de categoria i entre això i la falta d'encert d'algun dels nostres de cara a porteria, no hi van haver gols. El porter escalenc va tenir una actuació destacada durant els primers 45 minuts, amb diverses bones parades i un característic crit a l'hora de fer les sortides que va impactar a bona part dels més de 250 espectadors presents. Aquest noi deu ser accionista de la companyia que fabrica la Lizipaina, com a mínim. 
Ja a la segona part, els canvis massius davant l'esgotament local van propiciar la golejada, que es va convertir en pluja de notícies esperançadores. Ion Vélez, inactiu des de la seva greu lesió a Jerez de la Frontera, va tornar a vestir-se de curt i a retrobar-se amb el gol. El vam veure amb molta calma, amb sang freda de cara a porteria, oblidant la precipitació que tant de mal li feia en el passat. Caldrà veure'l en acció davant rivals més potents per confirmar si, com tots esperem, esdevé el fitxatge que tant necessitem per a la davantera. Un altre que ens va deixar sensacions positives va ser Ariday Cabrera. L'ex del Mallorca B es va postular, per la seva rapidesa, habilitat i polivalència, com a aspirant a un paper de rellevància al Girona d'aquesta temporada, i més després de la sobtada marxa al Sabadell de Moha, un dels homes que més electricitat aportava a l'atac blanc-i-vermell quan aquest semblava estar mort. Per cert, li desitgem molta sort a Moha en la seva nova etapa com a jugador arlequinat, hem de reconèixer que sempre ho ha donat tot amb la nostra samarreta i s'ho mereix. El que sembla que seguirà les seves passes, tot i la insistència de l'afició (al final del matx li vam dedicar un "Coro quédate"), és Ferran Coromines. Els rumors cada cop són més forts i sembla que a part d'esperar que sigui afortunat en el seu destí, si és que són certs, poca cosa hi podem fer. 
Per tancar ja tot el relacionat amb aquest primer partit de pretemporada, cridar l'atenció sobre quelcom que no ens ha passat desapercebut. Sabem que, en general, la situació econòmica dels clubs de futbol (i en especial d'aquells menys poderosos), no és bona. Un partit contra un equip professional és una gran oportunitat per fer caixa i donar una empenta important al pressupost de la temporada, ho entenem. No pretenem gaudir de l'espectacle sense pagar, faltaria més, només diem que no es pot carregar contra els futboleros, que també patim la crisi, quan la cosa va malament. Preus com els 10 € que ens van clavar el dissabte espanten i només s'accepten pel fet que un cop ets allà, marxar sense veure el partit et fa sentir encara més estúpid. 5 € (al igual que en l'amistós de l'any passat en aquest mateix camp) per veure el Girona contra un equip de regional hauria estat una xifra raonable i l'hauríem pagada amb la satisfacció d'estar ajudant a un conjunt modest. Duplicant el preu només s'ajuda a allunyar-nos de qualsevol despesa extra al bar i fan que ens veiem obligats a seleccionar quins amistosos volem veure a l'estiu, ja que veure'ls tots (sense sortir de la província, recordem) pot arribar a sortir-te més car que els 21 partits de Segona que t'entren a l'abonament. I això ens passa a nosaltres i a molts aficionats. Si matem l'afició, matem el futbol.
Diumenge hi havia programat un altre partit a La Jonquera al que no teníem previst assistir, però va haver de ser suspès pels terribles incendis que estan afectant aquesta i altres localitats de l'Alt Empordà, causant diverses víctimes mortals i reduint a cendra centenars d'hectàrees. Una de les majors tragèdies viscudes per la província de Girona en els darrers anys. Molts ànims a la família de la UE La Jonquera, als afectats i als qui estan lluitant contra el foc. Ens en sortirem. ENDAVANT EMPORDÀ!         

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que horror lo del incendio.

Mucho ánimo para los que lo están sufriendo.

Anònim ha dit...

cuanto tienen previsto entregar los carnets de socio de este año? Dijeron que lo iban a decir en la web y de momento no ponen nada. Falta menos de un mes para q empiece la temporada.

Anònim ha dit...

Pues aún no se sabe nada... Es raro, la verdad.

Anònim ha dit...

http://www.futbolplus.com/foro/viewtopic.php?f=76&t=131797&p=7441232#p7441232 toda la actualidad del girona fc un uniros y hagamos mas grande a este club!!