dimarts, 6 de novembre del 2012

Això és seriós

Triomf a la Nueva Condomina, l'estadi d'un Real Murcia que ha començat la temporada mirant amunt i amb ganes de lluitar per les sis primeres places. El Girona ens està sorprenent fins i totals que més fe hi tenim, afronta fins i tot les missions més complicades sense por a prendre riscos i de moment n'està sortint força ben parat. Els partits fora de casa tots sabem que no són la nostra especialitat, però en aquest tram inicial de la Liga Adelante hem aconseguit puntuar en moltes visites i fins i tot endur-nos els 3 punts en dues ocasions (comptant que només portem 6 matxs lluny de Montilivi, no està gens malament).

El capità Mallo va respondre a la perfecció a les aproximacions d'un conjunt grana que no es va deixar guanyar amb facilitat, però el Girona se les va empescar per posar-se per davant en el marcador al començament de la segona meitat, després d'una jugada de classe de Juanlu Hens que va rematar Benja fent que la pilota entrés plorant. Això va obligar al Murcia a obrir-se molt més i va permetre als gironistes tenir bones oportunitats al contraatac que podien haver significat més gols. Al final victòria per 0 a 1, que val el mateix que si es guanya per 5.
A la penya, a part de seguir plegats el partit per la ràdio com fem habitualment, també vam tenir el nostre particular final de fires. Divendres vam celebrar el segon dels actes preparats per Sant Narcís, l'entrega dels premis als guanyadors del Concurs de Fotografia del 20è Aniversari de la Penya Immortal Girona. Vam comptar amb la presència de la cap de la responsable de l'àrea social del Girona FC, la nostra amiga Joana Egea, que formava part del jurat juntament amb el fotògraf professional Antoni Carrera, "Karris", i el vocal David Fernández en representació de la nostra associació. El tercer premi, una bufanda de la Penya Immortal, va ser per Juan Manuel Guerra i la seva simpàtica fotografia "Animals immortals" en la que hi sortia la seva gossa Lupita i un peluix molt gironista. El va recollir per ell la seva mare, la nostra sòcia i "primera dama" Maria del Carmen Moreno. En segon lloc va quedar classificat en Javier Rina per la seva obra "Los inmortales también mean", una instantània molt popular entre els socis de la penya que en mostra un seguit d'ells exhibint els nostres colors en un lavabo camí de Tarragona i per la que va rebre una samarreta signada per Marcos Tébar i Dani Mallo. Finalment va ser el torn del guanyador del concurs, Charlie Soto, president de la Peña Deportivista de Barcelona, que ens va fer arribar una fotografia que porta per títol "Més que un sentiment gironí-deportivista" en la que es veia un moment de germanor entre els components de les aficions blanc-i-vermella i blanc-i-blava en la visita del Dépor a Girona de la temporada passada. El nostre tresorer Rafael Baone va recollir en nom seu la pilota signada per la primera plantilla del Girona FC i li farà entrega de la mateixa quan visitem Barcelona per enfrontar-nos al filial blaugrana el 22 de desembre. La nit va acabar amb un aperitiu ben regat amb les clàssiques sangries del Bon Ibèric i alguns dels membres de la penya fent una visita a les barraques.
L'altre punt d'interès d'aquest darrer cap de setmana va ser a Sevilla. Allà hi va tenir lloc el 5è Seminari Nacional de Penyes organitzat per Aficiones Unidas - AFEPE al que va assistir en representació de la Penya Immortal Girona el nostre secretari Francisco Javier Lara. Aquesta associació agrupa a penyes de futbol de tota Espanya per compartir experiències, passar-ho i tractar de fer sentir la veu de l'aficionat en el món del futbol. Gràcies als amics de la Federació de Penyes del Gimnàstic de Tarragona, el seu secretari José Hidalgo es va posar en contacte amb nosaltres i hem entrat a formar-ne part. El seminari va tenir diverses xerrades amb representants d'àmbits diversos del nostre esport: els coordinadors de seguretat de Betis i Sevilla, que ens van explicar els operatius per evitar la violència als estadis, l'exàrbitre Ramírez Domínguez, que va a donar a conèixer la nova campanya pel joc net que s'està impulsant des del futbol de base, l'àrbitre en actiu de Primera Paradas Romero, representants de Google que ens van presentar una nova plataforma social per a penyes...
També hi va haver temps per fer una visita al Sànchez Pizjuán (les xerrades es van fer a la sala de premsa) i per a un gran sopar de germanor en el que els assistents van intercanviar experiències i en el que des de la directiva de Aficiones Unidas - AFEPE es va fer un homenatge a destacats membres de les federacions de penyes del Recreativo de Huelva i del Córdoba. Com a anècdota dir que en Fran va compartir taula amb en Jorge, fill del nostre amic Baldomero que ens va visitar l'any passat, que acudia com a representant de la Federación de Peñas de la UD Almería. Anem on anem, els immortals hi tenim amics.
Diumenge va tenir lloc l'assemblea de l'associació, en la que es van donar idees amb molt de suc, com ara l'inici d'una campanya, promoguda des de la Federación de Peñas del Getafe CF i que s'estendrà per tots els camps de la LFP, per protestar pel menyspreu a l'aficionat que s'està donant darrerament al món del futbol, amb horaris esbojarrats, preus elevadíssims (per sort no a Girona) i tot un seguit de circumstàncies que estan afavorint que cada cop es vegin més seients buits als estadis espanyols. Properament en tindreu més notícies. Els companys de la Federación de Peñas Osasunistas van instar també a rellançar el Congrés Nacional de Penyes, una gran festa a la que assisteixen penyistes de tot el país per compartir la seva passió pel futbol i que s'han ofert a organitzar. No dubtem, per l'empenta que van demostrar, que seran uns bons amfitrions. Entre d'altres propostes, també es va aprovar un protocol de contacte entre penyes a l'hora de fer trobades entre aficions, quelcom força interessant per a nosaltres que en fem tantes.
L'experiència va ser molt positiva i enriquidora, així que apostarem per col·laborar al màxim amb Aficiones Unidas - AFEPE, a la que agraïm la invitació. A partir d'ara, un dels granets de sorra per enfortir el paper dels aficionats en el futbol serà gironista.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ahora nos toca responder a los aficionados, el equipo está cumpliendo y con creces.

Tendríamos que llegar a los 5000 mínimo.