dimecres, 30 de gener del 2013

Ho donem tot

Enfrontar-se a un equip en ratxa com el Guadalajara quan tu n'estàs passant per una de negativa mai no és fàcil. El millor consell és encarar el partit com ho va fer el Girona: potser no de forma brillant però sí amb constància i solidesa defensiva. Tot i no arribar a la porteria contrària amb la claredat d'idees que tots hauríem volgut, els blanc-i-vermells van controlar la seva àrea de manera excel·lent, desactivant qualsevol intent de llançament perillós abans que es produís. El gol de Jandro al 87, però, va comportar una gran explosió d'alegria i alliberament de tensió a la graderia: en els darrers partits als gironistes ens sonava massa aquesta història de dominar els partits i donar-ho tot sobre la gespa per acabar amb un mal resultat. Benja, 5 minuts després, va acabar d'arrodonir la tarda i confirmar que seguim entre els tres primers de la classificació. Anem arrencant fulles al calendari a l'espera de quin serà el premi final...
A part de per haver-nos retrobat amb la victòria, dissabte va ser un gran dia per les mostres de solidaritat dels fidels del Girona presents a Montilivi (més de 5000, bona xifra). El club havia organitzat una jornada d'ajuda a la campanya de suport a l'Ian, un nen de quatre anys que pateix càncer. Nosaltres al llarg de la setmana havíem anunciat la recollida de fons per l'acte "Gol 10" que se celebrava el diumenge en favor de la Fundació Oncolliga Girona, en la que el Girona FC també hi participava, i així ho vam fer, amb la participació de molts aficionats que es van mostrar conscienciats en la lluita contra aquesta terrible malaltia.
Al final, però, ens vam decidir per fer entrega del contingut de la guardiola solidària a la causa del petit Ian i unir-nos així al dia que li van dedicar a l'estadi. El seu pare va agrair a en Pepe la nostra col·laboració i li va comunicar que qualsevol que vulgui fer la seva aportació per ajudar a curar a aquest vailet pot informar-se sobre com fer-ho a www.ayudaaian.com. Desde aquí le deseamos la mejor de las suertes a su hijo, que para nosotros ya es un gironista más.
En acabar el partit i responent a la crida feta pel club, ens vam desplaçar al camp de Torres de Palau per seguir el matx de Segona Catalana entre el Girona B (2n del seu grup) i el CD Banyoles, que visitava la capital de la província com a líder destacat del campionat. Mala sort pels nostres joves, que es van veure superats pels de l'estany per 0 a 2 tot i tenir bones ocasions per fer gol. Els immortals que ho vam presenciar vam poder compensar el fred passat amb unes cerveses, els càntics de suport al filial i l'aplaudiment que ens van dedicar al final del partit els seus jugadors.
El diumenge, com que les promeses s'han d'acomplir, vam ser presents a l'acte "Gol 10" celebrat a la Plaça de la Constitució, fent costat al Girona FC en el seu afany de demostrar que és una entitat compromesa amb la seva gent i les bones causes. Allà vam tenir una agradable conversa amb Lluïsa Ferrer, presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, en la que vam acordar una futura reunió per coordinar la recollida de donatius pel gran dia que el club els hi dedicarà quan ens visiti el Barcelona B. La idea es disposar d'una guardiola solidària a la nostra seu durant un llarg període i fer la entrega de tot el que recaptem aquell dia. Per altra banda, la Penya Immortal tampoc va voler marxar sense posar el seu granet de sorra, així que va fer una petita aportació a la taula on en Joseba Garmendia i en Marcos Tébar convidaven als presents a donar suport als malalts de càncer i les seves famílies. L'encarregada de depositar-la va ser la nostra vicepresidenta Margarita.
I de diumenge a diumenge. Aquest 3 de febrer el nostre Girona juga al Toralín contra la Ponferradina i tenim la sort de que el tornen a fer per la televisió. L'últim cop que va passar això va ser fa un parell de setmanes davant el Real Madrid Castilla i ho vam passar tan bé que volem repetir. Ens reunirem a les 12:00 al Bon Ibèric per veure'l amb les millors tapes i un cop acabat passar a fer un dinar de germanor entre socis i simpatitzants, regat amb bon vi i esperem també que amb el millor humor per haver aconseguit la victòria. Ja us podem avançar que per picar tindrem xoriços amb denominació d'origen de La Rioja proporcionats pel nostre amic Narcís, representant d'aquesta delícia a Girona. I per postres, ja que "repetimos" com deia l'anunci, natilles. No us ho perdeu. Valdrà la pena. Serà immortal. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

¡Para subir hay que sufrir!

Anda que no han hecho el Elche y el Almería partidos así.

Lo importante es ir sumando. Por ejemplo los tres del domingo en Ponferrada.

¡Adelante Girona!