dimecres, 20 de març del 2013

Joc net

Futbolistes (AFE), clubs (LFP), directius i àrbitres (RFEF) i penyes (Aficiones Unidas - AFEPE) han impulsat recentment l'anomenat "Acord Nacional pel Joc Net al Futbol Espanyol". Aquest acord consisteix en la difusió d'un senzill decàleg entre tots els estaments del futbol a Espanya, 10 punts que busquen un esport sense violència, drogues i altres males actituds que afectin el seu bon nom.

Diu la dita que el futbol és "un esport de cavallers practicat per truans". Amb aquesta campanya és vol treure la raó a aquesta frase no només sobre la gespa. L'aficionat també ha d'ajudar a ennoblir-lo, quelcom que no significa renunciar a la cultura del futbol, tots aquells detalls positius que l'envolten (tradicions, càntics, banderes, rivalitats ben enteses...), sinó potenciar-los sense caure en els mals que amenacen el nostre passatemps favorit.

En la targeta blava que encapçala aquesta entrada podeu llegir el decàleg sencer. Amb l'ajuda del diari Marca s'han fet 500.000 còpies de la mateixa que estan sent repartides entre els clubs de Primera i Segona Divisió per permetre que les puguin fer arribar als seus aficionats i categories inferiors. A la nostra seu en tenim unes quantes a la vostra disposició i dissabte en repartirem a la nostra zona de la graderia de Montilivi, posant el nostre granet de sorra com a membres d'Aficiones Unidas - AFEPE.
Com demostra el nostre capità Dani Mallo, els futbolistes estan sent una part important d'aquestes accions de sensibilització. A part de recolzar la campanya ensenyant la targeta blava, en alguns partits com el Córdoba - Almería de diumenge passat s'ha provat el "tercer temps", un període després del partit en el que els futbolistes d'ambdós equips i els àrbitres poden compartir impressions amistosament mentre comparteixen un petit aperitiu. Un gest d'esportivitat que contribueix a asserenar els ànims i recordar que això és un joc. Però això sí, un joc que segueix sent, com va dir Arrigo Sacchi, "la cosa més important de les coses menys importants de la vida".  

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gran iniciativa. El fútbol es para pasarlo bien y cosas como la violencia están fuera de sitio.

Eso sí, tampoco hay que pasarse. Estar de pie, las banderas (con el mástil adecuado) y demás son una parte indispensable del modo de vivir el fútbol de mucha gente.