dilluns, 25 de novembre del 2013

VI Seminari Nacional de l'AFEPE

Aquest cap de semana l'afició del Girona ha estat representada en dos indrets diferents de la geografía espanyola, un a la Romareda i un altre a Madrid. Com sabeu, els immortals vam fer un autocar per anar a la Romareda, un rotund éxit, deixant de banda el resultat final, però com que el cap d'expedició va ser el nostre secretari Fran deixarem a ell que faci un article per a que expliqui amb tot detall el viatge.
Jo vaig estar a l'altre indret, al seminari anual d'Aficiones Unidas, una federació on estan representades les aficions dels clubs de primera, de segona i alguns de segona B que havien estat a primera o segona com el Nàstic, Cartagena o Cádiz.
Ara us faré una mica de resum del que van estar aquestes jornades de treball.
Per començar hem de felicitar per la gran organització a tota la junta directiva de l'AFEPE i molt especialment al seu secretari general Pepe Hidalgo qui va agafar el timó del seminari per l'absència del president Pepin Braña que es trova recuperant-se d'una lesió al turmell, des d'aquí li desitgen una molt rápida recuperació.
La primera sessió va ser  a la llotja d'honor del Santiago Brnabeu, el president de la LFP Javier Tebas que a les 5 de la matinada tornava d'un viatge a la Xina, arribava a les 9 del matí puntualment a la cita amb tots nosaltres.
Vam tenir l'oportunitat de preguntar-li i exposar-li totes les nostres inquietuts, Del repartiment dels diners de les televisions va declarar que fa pocs anys la diferencia entre el que cobrava més i el que menys estava d'1 a 13 i ara està d'1 a 6,5 i per l'any que ve estarà d'1 a 4,5. Dels horaris va dir que havien intentat definir els del mes de gener però sense saber qui passarà a les diferents rondes de la copa del Rei és imposible. I al tema dels equips en llei concursal va dir que mantindran la mà dura a l'hora de no deixar fitxar si no ho veuen viable, va dir que amb aquest sistema d'austeritat ja s'ha aconseguit reduir el deute en 300 milions d'euros, 120 per rebaixa de sous dels jugadors i 180 per ingresos per la venda de jugadors, en aquestes dades no inclou ni el Madrid ni el Barça i espera que d'aquí 4 anys els clubs ja comencin a sortir del pou per d'aquí 8 anys tenir tot el futbol espanyol totalment sanejat. Un cop acabada la seva xerrada li vaig preguntar personalment com veía la situació del nostre club i em va respondre que la veía bé, no és tan preocupant com la d'altres clubs.
Al descans vam saludar als companys de la Federación de Peñas del Real Zaragoza, en Vicente i en Paco entre rialles no paraven d'intentar "pactar" amb mi un 1 a 0 a favor del seu equip, potser era premonitori, inclús si mireu les cares de la foto pot semblar que era feta després del partit. Més tard vam tenir la xerrada de diversos responsables de la LFP com Javier de la Chica qui es mostrava molt satisfet per l'éxit del Paquet King per rebaixar el preu de les entrades a la Liga Adelante i està barallant-se amb els clubs de primera per implantar-ho a la Liga BBVA, exceptuant els partits del Barça i el Madrid.
També ens van explicar que és molt important per una associació que sigui visible a tots els sistemes de comunicació i des de LFP estan treballant per a facilitar a les penyes del futbol espanyol totes les eines per aconseguir-ho com aplicacions per a móbils personalitzades o figurar en el web de la LFP.
A la tarda, el responsable de la cadena d'hotels Melia-Tryp Luis M. Jiménez ens va explicar l'acord que s'havia arribat amb l'AFEPE per a que tots els penyistes tinguem un descompte adicional a la tarifa més barata trobada per internet de fins un 20%. Si esteu interessats ens ho comuniqueu i us facilitarem un codi per accedir al seu web per fer la reserva més barata.
Després vam tenir un intercanvi d'inquietuts tots els penyistes i hem de resaltar que a nivell general la relació penyes amb directiva dels club és molt bona, només l'Antonio de Granada ens va fer saber tot el que està fent la seva directiva, la veritat és que no ens atrevim a repetir-ho però fins i tot la Delegació de Penyes del Llevant van brindar el seu departament jurídic per estudiar si és viable un procés judicial. Des d'aquí donem tot el nostre suport a l'Antonio i esperem que per l'any que ve, com ha passat aquest any amb la Lola de Córdoba, es normalitzi la relació.
A primera hora de diumenge vam tenir la visita dels responsables policials de l'Oficina Nacional del Deporte, l'inspector jefe Daniel Sánchez i Jorge Rosal ens van explicar que periòdicament mantenen reunions amb els coordinadors de seguretat de tots els camps, aquestes reunions han de servir per unificar criteris a l'hora de permetre l'entrada als estadis de tambors, banderes i tots els objectes d'animació però com que en aquest sentit la llei deixa molt de marge d'interpretació que és un objecte perillós opten per deixar-ho a criteri del responsable de cada camp, un exemple que ens van posar és que si una familia normal va al camp amb paraigues perque sembla que plourà lògicament els deixaran pasar però si en aquest mateix partit apareixen 50, 100 o 500 ultres, tots amb un paraigues a la mà, el coordinador de seguretat els prohibirà l'entrada dels paraigues.
Resaltar que també ens van dir que a partir d'ara es miraran més els materials dels tifos ja que cada vegada son més grans i si no están fets d'un material inófugo no permetran la seva entrada als estadis per evitar un incendi.
L'últim acte va ser l'elecció de la seu del proper congrés nacional de penyes, després del gran éxit que va tenir el viscut a Pamplona amb l'assitència de més de 700 penyistes de tota Espanya per aquesta elecció s'havien presentat quatre candidatures. la votació va ser semblant a la dels Jocs Olimpics, es farien tres votacions i s'anirien eliminant les menys votades, cal dir que totes les candidatures van tenir temps per fer la seva presentació amb uns videos estraordinaris. La primera que va caure va ser Huelva, després Almeria i finalment, a l'ultima votació va haver un empat a tretze vots i un vot en blanc, es va repetir la votació a veure si el que havia votat en blanc canviava d'opinió però un cop fet el recompte de vots havia la mateixa distribució de butlletes, deprés de deliberar els candidats van decidir que fos la sort qui decidís qui organitzava la trobada al 2014 i qui al 2015 ja que es va proposar i aceptar que el segon classificat organitzaria la del 2015 i a partir d'ara cada any s'escollirà la seu a un any i mig vista i no a mig any com passa ara. La mà innocent va ser la filla petita del nostre amic Baldomero de la Federación de Peñas del Almeria, la primera butlleta en sortir va ser la de la Delegació de Penyes del Llevant i per tant al 2014 es farà a Valencia i al 2015 a Elx. Felicitem de tot cor a la Delegació de Penyes del Llevant i a l'Agrupació de Penyes Elx C.F..