dimarts, 22 de setembre del 2015

Seguretat i emotivitat

Amics, passem a explicar-vos tot el que hem viscut aquests darrers deu dies, hem tingut una activitat molt intensa a la vegada que emotiva.
El diumenge 13 vam repartir, com us havíem anunciat, el manual de Benvinguda al seguidor, volem agrair des d'aquí les facilitats ofertes pel nostre club perquè aquest repartiment fos un èxit, a tots els torns de l'estadi els immortals vam poder entregar en mà i amb il·lusió aquest petit recull d'idees confeccionat per LaLiga i Aficiones Unidas.
El dilluns 14, el nostre president, en Pepe, es desplaçava fins a Madrid per assistir al Seminari de Seguretat on es van trobar tots els presidents de federacions de penyes amb els directors de seguretat dels clubs i els coordinadors de seguretat.
A la reunió del matí, on érem només els penyistes, vam debatre sobre la problemàtica de les grades d'animació on actualment es barrregen gent violenta amb gent normal, sobre la necessitat d'una major coordinació entre penyes, directors de seguretat i coordinadors de seguretat dels clubs implicats en els partits i la necessitat que entri en funcionament el reglament de venda d'entrades visitants perquè quedi clara la responsabilitat del club visitant en la distribució d'aquestes entrades, també es va demanar un millor control de les entrades de cortesia, ja que algunes federacions han detectat que aquestes invitacions de vegades van a parar a gent perillosa. També va sorgir la idea que el cap de desplaçament de les penyes tingui una acreditació especial per poder intervenir amb els directors i coordinadors del club local en cas que surti algun problema.
A la tarda va ser el moment més emotiu, a títol pòstum se li va fer entrega a la dona del nostre enyorat Edmundo de l'insígnia d'or d'Aficiones Unidas, també a Luís Aragonés, el seu fill va ser l'encarregat de recollir-la.
Ja dimarts vam tenir la reunió amb tots els estaments a la Direcció General de la Policia, a Canillas, potser el més destacat va ser l'anunci per part de la policia de la creació d'un catàleg de símbols que potser per a la gent semblen inofensius però amaguen missatges neofeixistes.
En resum, com deia en Ferran Peguenaute, director de seguretat del nostre club, quan va acabar el congrés, aquestes trobades són molt útils, ja que el contacte directe amb tots els implicats en la seguretat, fa més fàcil la feina en el moment dels partits.
Divendres passat, els nostres amics de la Penya Barbero Bailongo ens anunciaven la trista notícia de la mort del seu vocal, en Toni Guitart, en moments com aquests els llaços s'estrenyen molt més i totes les penyes del nostre club hem acompanyat en el dolor als nostres amics, diumenge a l'enterrament d'en Toni, on també va assistir el cap de l'àrea social del club, l'Albert Mateos, en representació del Girona F.C., tots els companys de la penya i els seus familiars ens agraïen moltíssim el suport donat.
Abans, el dissabte, els nostres jugadors van poder dedicar-li una gran victòria, nosaltres al 106, vam poder gaudir d'una tarda màgica en un ambient blanc-i-vermell cent per cent.