dijous, 21 de gener del 2016

Coses de casa


Segon partit a casa de 2016 i segona victòria. I a sobre amb golejada. El 4 a 0 del Girona a la Ponferradina és la primera pedra del que han de ser dos victòries seguides a casa, pero sobretot és tranquilitzador. L'equip va retrobar-se amb el gol perdut, tant que l'entreda del desitjat Lekic va produïr-se ja amb els 4 gols pujats al marcador (i de poc va anar que el serbi no fes el cinquè). Una bona notícia que esperem repetir moltes vegades a la segona volta que comença aquest dissabte.


Més a casa que mai debien sentir-se els homes de Machín, als que vam rebre amb una gran exhibició de banderes blanc-i-vermelles. Al llarg de tota la setmana vam animar a l'afició a portar la seva bandera amb els colors del Girona FC per donar la benvinguda a l'equip quan saltés a la gespa amb el lema "Jo, la blanc-i-vermella". Al nostre bloc de la graderia els immortals van aconseguir ajuntar-ne un bon munt, en una versió en miniatura dels espectacles de color que es veuen als fons de molts estadis del futbol internacional. A la resta de Montilivi també en vam veure alguna més que de costum. Tant si va ser degut a la nostra crida com si va ser quelcom espontani, ens fa feliços veure com aquesta expressió de l'orgull de sentir-se gironista va calant i donant personalitat al nostre camp.


I en aquesta entrada tan "casolana" no podia faltar la menció als "petits" de la casa de la mà de l'encarregat de material del filial i amic de la penya Dani Aguilar. El Girona B va visitar al CF Lloret el dissabte passat en partit del seu grup de Primera Catalana i va a tornar a la nostra immortal ciutat sense poder aconseguir cap punt. Els lloretencs van imposar-se per 2 a 1 i deixen al segon equip gironista en quinzena posició, a dos punt de sortir de la zona de descens. La promoció d'ascens queda ja una mica lluny (13 punts), però res és impossible i confiem que el treball i el talent del jovent blanc-i-vermell aconsegueixin, si més no, quedar-nos a la categoria sense patiments. Endavant Girona!


Dels petits passem als convidats, amb els que tancarem l'article. Com ja vam comentar la setmana passada, el Bilbao Athletic vindrà acompanyat d'alguns aficionats dels lleons que viuen a terres catalanes. Al llarg d'aquests dies hem estat en contacte amb la directiva de la Peña Lehoi Beltz de Barcelona, que ja ens ha confirmat que tindrem amb nosaltres a 15 seguidors de l'Athletic, tant de la seva penya com de la de Tarragona (i potser alguna incorporació de darrera hora de la de Rupià). Arribaran aviat en tren, així que el nostre president Pepe Sierra ja s'ha ofert a ensenyar-los-hi els encants del Barri Vell. Allà hi trobaran una altra lleona, però aquesta segur que prefereix que dissabte guanyi el Girona!