divendres, 26 de febrer del 2016

Cinc estrelles, un punt i ara a per tres


Com els hotels de luxe, com la famosa marca de cervesa... aquesta es la qualificació que per nosaltres mereix l'excepcional diada compartida amb l'afició de l'Oviedo. La darrera visita dels carbayones a Girona datava de l'any 1958, així que en vida de la nostra penya era el primer cop que els gironistes ens enfrontavem a aquest habitual de la màxima categoria del futbol espanyol. Per celebrar-ho com cal, des de fa unes setmanes haviem contactat amb la Peña Oviedista de Barcelona per organitzar una bona jornada de germanor.


La resposta no podia haver estat més positiva i casi un centenar d'aficionats ens vam aplegar al 106 per fer una prèvia d'aquelles que marquen època. A més dels aficionats oviedistes de Barcelona, vam tenir el plaer de compartir taula amb alguns arribats des de terres asturianes i també amb els amics del VFL Fan Club Bochum Ost 75, una penya del VFL Bochum alemany agermanada amb els seguidors del Real Oviedo que va aprofitar el partit per trobar-se amb ells i visitar la nostra ciutat. El bon humor, els càntics i un bon tiberi van deixar satisfets a tots els comensals.


Abans de marxar cap a Montilivi, vam fer el tradicional intercanvi d'obsequis. Els seguidors azules van fer-nos entrega de la seva original bufanda que uneix els colors asturians amb els de la Ciutat Comtal, mentre que part blanc-i-vermella vam correspondre amb una altra fusió: una bandera amb els escuts dels nostres equips i el lema Unidos por una pasión. I es que precisament aquesta passió ben entesa pel futbol, cadascú amb especial amor pels seus colors, és la que ens permet viure dies tan fantàstics com aquest.


Ja al camp, el Girona FC va tenir al davant un rival molt dur que no està a la part alta de la classificació per casualitat. Tot i això vam veure com després de l'expulsió de Lekic contra el Nàstic i la de Lejeune a Huesca, haviem de tornar a enfrontrar-nos a un gran obstacle en forma de penal que va servir als visitants per fer el 0 a 1. El suport de l'afició gironista (que maco es quedar-se sense veu!) i el grandíssim esforç dels nostres jugadors, que mai ens cansarem d'elogiar, van acabar donant els seus fruits i en la recta final el golàs de falta d'Alcalà (molt ben captat per la càmara del nostre tresorer Javi Rina) ens va donar un merescut punt.

  
I demà toca lluitar per tres punts més! El Girona no estarà sol a Palamós, centenars d'aficionats blanc-i-vermells l'acompanyaran en els autobusos organitzats per Ford Covesa o desplaçats en cotxes particulars. La Penya Immortal hi serà present per donar color i calor a la graderia, però en una visita a l'altre equip de la província a Segona mai pot faltar l'agermanament amb una de les penyes senyeres del Llagostera, la Penya Els Canyeros de l'amic Cuqui i companyia. Els bons precedents fan que només podem esperar el millor de la festa que de ben segur ens han preparat. No pot ser d'altra manera venint d'un grup de seguidors que està en sintonia amb la nostra manera de viure l'esport rei. Volem un gran derbi a la gespa, un carnaval a la graderia... i un nou triomf dels homes de Pablo Machín!