divendres, 18 de març del 2016

Insistirem


L'article d'aquesta setmana ha trigat una mica més a arribar però per una bona raó, ve farcit d'actualitat immortal, gironista i del futbol en general. Anem a pams: el nostre repàs comença amb el partit del dissabte contra l'Almería. El Girona tornava a l'escenari on el 2013 va donar per acabada una temporada de pel·lícula amb la idea de començar-ne una de nova amb una victòria que l'enganxès definitivament a la lluita pels llocs de promoció. No va poder ser, aquesta Segona està demostrant ser la més igualada dels darrers anys, amb un bon munt de candidats a l'ascens i un bon grapat d'equips de la part baixa demostrant que tenen qualitat per sortir-ne. Tot i això, la fe en els blanc-i-vermells no ens ha d'abandonar, la temporada és encara llarga i tot pot passar. Es tracta d'insistir.


Com sempre, ens vam reunir al 106 per veure el partit per Movistar +. Un bon grapat d'immortals van estirar-se dels cabells amb les nombroses ocasions generades pels homes de Machín, de les que desgraciadament cap va acabar en gol. Per reposar-nos del disgust, després del partit vam passar a coses més alegres. La nostra sòcia Maite i el nostre vocal Óscar van celebrar els seus aniversaris amb tots els amics de la penya, en la que va ser una divertida i entranyable vetllada. Els assistents van correspondre a la generositat dels homenatjats regalant-los-hi dos packs gironistes (bossa, bufanda i gorra del nostre club) amb els que podran lluir els colors amb orgull a Montilivi.


El tiberi (proporcionat en gran part per l'Óscar i la Maite i complementat amb les sempre gustoses tapes de la San i en You) va ser dels que fan època: formatge, morcilla, xoriç, empanada, embotits, aletes de pollastre, calamars a la romana... tots productes "dietètics", com podeu veure. Però sense dubte el millor de tot va ser el gran ambient, amb gent que s'unia a nosaltres per primer cop, d'altres que tornaven després de força temps d'absència i molt esperit d'unió entre immortals. Així fem penya i fem Girona.


I parlant de fer Girona, aquesta Setmana Santa tindrem ocasió de fer-ho a terres aragoneses, acompanyant al nostre equip en el seu partit contra el Real Zaragoza. La darrera visita gironista a la Romareda va ser l'històric 0 a 3 de l'anada de la promoció. Llàstima que a la tornada el cansament ens impedís conservar l'avantatge. Per intentar repetir una jornada tan feliç com aquella, tots els socis i simpatitzants de la Penya Immortal us podeu inscriure a la nostra seu fins al dimarts 22 de març. El viatge és organitzat per l'Associació de Voluntaris del Girona FC al preu de 35 € (autobús i entrada) i nosaltres els hi portarem totes les inscripcions que recollim el proper dimecres. La convocatòria per sortir serà a les 6 del matí del diumenge 27 a l'Estadi de Montilivi.


D'un tema que sempre ens agrada tractar com són els desplaçaments seguint al Girona, saltem a un altre que voldríem haver pogut evitar. El Recreativo de Huelva, Degà del Futbol Espanyol, viu una complicada situació econòmica ocasionada per un astronòmic deute acumulat per gestors deficients i un propietari que passa olímpicament del club però es resisteix a vendre'l malgrat tenir una oferta en ferm d'empresaris de la zona. Sabem que qui més pateix en aquests casos és l'afició, impotent davant el mal que se li fa al seu equip, i per això hem volgut sumar-nos a la campanya de suport organitzada per Aficiones Unidas - AFEPE demanant que s'apliqui el sentit comú i se salvi al club de futbol més antic del nostre país. No volem viure un nou capítol de les tristes conseqüències d'un sistema de Societats Anònimes que menysté als aficionats i s'hauria de repensar. ¡Salvemos al Recre!


Seguim amb aficions amigues. A principis d'any vam tenir el plaer de compartir prèvia al Girona-Bilbao Athletic amb els amics de la Peña Lehoi Beltz de Barcelona, que van quedar molt satisfets pel gran dia de futbol que vam compartir i de veure com ens uneix la mateixa manera d'entendre l'esport rei. En un detall que els honora, els seus dirigents han decidit convidar-nos als actes de la inauguració oficial de la penya, en la que comptaran amb presència d'altres penyes catalanes de l'Athletic Club i personalitats de l'entitat basca, com ara el mític porter dels de San Mamés i la Selecció Espanyola José Ángel Iríbar. Serà tota una satisfacció per a la delegació immortal que hi assistirà (inclòs el nostre agent doble Iñaki) poder conèixer una figura històrica del nostre futbol i viure amb els nostres amics leones un moment tan important per a ells com aquest.


Per acabar, volem demanar-vos a tots els gironistes que no defalliu. Diumenge ens visita el líder, el Leganés, i si hi ha un moment per fer costat als jugadors, anar a Montilivi i cridar com mai és aquest. En les nostres mans, en les de jugadors i afició, està aconseguir que l'esforç i el talent d'aquest Girona tornin a estar en boca de tots. Nosaltres rebrem a l'equip amb les ja clàssiques banderes blanc-i-vermelles, lletres i números inflables on es llegirà "GIRONA 1930" i moltíssimes ganes d'animar. Ja estàs a preparat? Els immortals hi hem nascut!