divendres, 19 d’agost del 2016

2016/2017: ja venim!


Obrim aquesta crònica de la nostra activitat estival amb la nostra visita a l'Estadi Municipal de Palamós per animar al Girona en el seu partit de pretemporada contra el Llagostera. El matx dels nostres va ser seriós, amb un rival amb ganes que serà un dels grans animadors del seu grup de Segona B. Hi va haver oportunitats per a ambdós equips, però la segona part va tenir clar color gironista i un gol de Cristian Herrera va donar-nos la victòria per 0-1. A la graderia molt de color blanc-i-vermell i gran representació immortal, amb molts dels nostres socis que estaven de vacances a la Costa Brava assistint a la cita. Un error de coordinació (només es va obrir un gol i es van reservar seients per a abonats que no van anar-hi) va deixar a algun dels nostres membres sense poder entrar, quelcom que esperem que no es repeteixi i que també ha afectat membres d'Els Canyeros, la penya local amb la qual tenim una bona amistat.


Petant la xerrada al descans, els membres d'aquesta penya llagosterenca van lamentar no poder repetir les trobades que hem fet aquestes dues darreres temporades de derbis gironins a Segona A pel descens del conjunt blaugrana, però ho vam compensar aviat. Acabat el partit una delegació immortal va poder compartir un excel·lent sopar a la fresca al Restaurant Cal Javi, molt a prop del camp. Embotits exquisits, vi i molt bon humor van marcar una vetllada en què un cop més el futbol va servir per agermanar persones ben diferents que comparteixen la passió per l'esport rei. Esperem que si no ens tornem a trobar en partit oficial sigui només perquè el Girona ha acabat aconseguit l'anhelat ascens a Primera.


L'endemà els homes de Pablo Machín s'enfrontaven al Sabadell com a cloenda dels amistosos d'agost, però amb molts socis repartits entre les platges de la província i altres indrets d'Espanya, ens va ser impossible anar a gaudir de l'1 a 3 definitiu. On sí que vam ser, representats pel nostre president Pepe Sierra i el tresorer Javi Rina, va ser a la festa de celebració del segon aniversari de la Penya Noies Granes del Nàstic de Tarragona. Des de la seva fundació hem tingut molt de contacte amb aquesta penya amb marcat accent femení, així que no vam voler perdre l'ocasió de portar-hi una mica de gironisme i alegria. Al sopar també ens van acompanyar el president del Club Gimnàstic Josep Maria Andreu i la presidenta de la federació de penyes de l'entitat tarragonina, Dolors Vargas. El màxim mandatari del Nàstic ens va comentar com a anècdota que la seva filla s'ha casat amb un gironí i ara viu a la nostra ciutat, així que encara som més els lligams que uneixen a aquestes dues aficions. La nit va acabar amb una divertida visita a la discoteca Highland acompanyats de moltes de les sòcies de la penya amfitriona.


I bé, en un parell de dies tindrem aquí la Liga 1|2|3, que iniciarem a terres andaluses contra el filial del Sevilla. L'any passat també vam començar contra el segon equip d'un gran i la temporada va anar prou bé, així que esperem repetir... amb final feliç! Per no perdre detall de contra qui ens toca jugar cada setmana, ben aviat tindrem a la vostra disposició el nostre tradicional calendari dels partits de lliga del Girona. Volem agrair la seva col·laboració a tots els anunciants i al Girona FC per cedir-nos la foto de portada que els jugadors van fer-se amb els aficionats que vam anar a la presentació del club a la plaça Independència.